Ze spáchání přečinu krádeže obvinila policie třiadvacetiletého muže z Erpužic. „Ten měl totiž odcizit kilogramy kovového odpadu a pneumatiky s disky. Na základě provedeného vyšetřování, zajištěných stop a zjištěných důkazů se podařilo stříbrským policistům zjistit, že tento mladý muž měl v době mezi lednem a únorem vniknout do areálu jedné firmy ve Stříbře, odkud měl postupně odcizit celkem 30 kilogramů měděného odpadu a 20 kilogramů mosazného odpadu," upřesnila mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková.

Mladíkovi, který už byl za krádež jednou soudně trestán, a to podmíněně, se v areálu firmy zalíbilo, protože počátkem února se do skladu stejné firmy měl vloupat znovu. Tentokrát si podle policie postupně odnesl 24 pneumatik s hliníkovými disky o různých rozměrech a čtyři prázdné plastové kanystry. „Celková škoda, kterou pachatel stříbrské společnosti způsobil, přesáhla 156 tisíc korun," informovala policejní mluvčí.

Na odhalení pachatele ale ještě čeká případ vloupání do buněk stavebních buněk v průmyslové zóně v Nové Hospodě. Odtud si někdo odnesl stavební nářadí za bezmála půl milionu, další škoda vznikla poškozením buněk.

„Případ se stal z 13. na 14. února v areálu jedné firmy na Nové Hospodě. Do tří stavebních buněk umístěných v hale, vnikl za pomoci násilí dosud neznámý pachatel, který si odnesl množství stavebního nářadí různých značek," popsala mluvčí.

Odcizením nářadí pachatel způsobil celkovou škodu za více než 470 tisíc korun, na poškozených věcech způsobil další škodu, a to 65 tisíc korun.
A do třetice vloupání do firemního areálu. Tentokrát v Chodové Plané.

„Plánští policisté vyšetřují případ krádeže, který se stal ze 14. na 15. února v Chodové Plané. Dosud neznámý pachatel tam vnikl do areálu jedné společnosti, kde poškodil oplocení a následně odcizil část kovové nájezdové rampy," uvedla Jiroušková. Firmě způsobil pachatel celkovou škodu za více než dva tisíce korun.

Policisté v obou zatím neobjasněných případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Po neznámých pachatelích intenzivně pátrají.