Jak se jim ale díky provedeným šetřením, důkazům a kamerovým záznamům podařilo zjistit, všechny případy měly jednoho viníka. „Policisté zjistili, že pachatelem je 25letý muž, kterého při následné krádeži cigaret dne 15. srpna v Rozvadově zadrželi pracovníci ostrahy a předali jej policistům,“ sdělila mluvčí Policie České republiky Dagmar Jiroušková. Obviněný kradl hned v několika obchodech v Rozvadově.

Zloděj si pokaždé odnášel kartony nejdražších cigaret. „První krádež policisté evidují 24. června, kdy si odnesl šest kartonů cigaret, o den později si ze stejného obchodu odnesl čtyři kartony. Na konci června odcizil osm kartonů, 10. srpna pak zmiňovaných deset kartonů cigaret a při poslední krádeži, 15. srpna, vzal jeden karton. Svým jednáním tak způsobil škodu v hodnotě nejméně třicet tisíc korun,“ popsala všechny mužovy činy Jiroušková.

Obviněný se navíc přiznal, že prodej kradených cigaret, ke kterému docházelo zejména na tržnicích a pod cenou, byl jeho jediný zdroj obživy.

Vzhledem ke všem těmto skutečnostem zahájil policejní komisař trestní stíhání mladého muže a sdělil mu obvinění ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže. V očích policistů rozhodně muži nepřilepšil ani fakt, že byl za stejnou trestnou činnost tento rok již dvakrát odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody chebským a karlovarským soudem. „I s ohledem na tuto skutečnost podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval, a tak se muž nachází ve vazební věznici. Za opakované krádeže cigaret mu nyní hrozí trest odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až tří let,“ na závěr sdělila mluvčí Policie České republiky.