„Tachovští policisté se zabývají případem zneužívání tísňové linky 112, z čehož je podezřelý 39letý muž z Tachova. Ten 28. března ve večerních hodinách opakovaně a bezdůvodně volal na linku 112 a obviňoval policii z jeho různých problémů, vyhrožoval poškozením služebních vozidel a podobně,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Kolem 22:30 hodin se dotyčný muž sám dostavil na tachovské obvodní oddělení, kde začal policistům vulgárně nadávat. „Poté, co vyšel z budovy ven, v blízkosti služebních vozidel vyhrožoval jejich poškozením i poškozením soukromých vozidel policistů. Ve vyhrožování pokračoval i přesto, že jej policisté vyzvali, aby svého jednání zanechal, nebo bude použito donucovacích prostředků.“

Ilustrační foto.
Kráva zaútočila na ošetřovatelku a těžce ji zranila

Jak dále mluvčí uvedla, policisté proto muže zpacifikovali použitím hmatů a chvatů a přiložili mu služební pouta. Poté s mužem, který s vyhrožováním nepřestal, naopak je stupňoval, provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Přístroj naměřil 1,59 promile alkoholu.

„Následně se začal zajištěný muž sebepoškozovat a předstírat zástavu dýchání. Policisté jej proto uvedli do stabilizované polohy a přivolali záchrannou službu. Neuposlechnutí výzvy ze strany dotyčného muže je kvalifikováno jako přestupek proti veřejnému pořádku a opakované zneužívání linky tísňového volání je kvalifikováno jako přestupek proti pořádku ve státní správě a přestupek proti pořádku v územní samosprávě,“ doplnila tachovská policejní mluvčí.

Základní škola Hornická Tachov - vytopená škola, zásah hasičů
FOTO: Prasklá hadička na toaletách vytopila školu