„Manžel je stále na neschopence. Po úderu pěstí měl pořádný monokl a ránu, která si vyžádala pět stehů. Ty mu vyndavali včera," řekla Deníku Jana Zoňová.

Z útočníků se vyklubali mladí fotbalisté Sokola Bor, kteří byli podle svědků notně posilněni alkoholem. Jak popsalo vedení částkovského klubu, v prvním poločase utkání došlo k bezdůvodnému napadení pořadatelské služby a následnému dalšímu napadání diváků utkání. „Incident způsobilo několik podnapilých fotbalistů Sokola Bor, kteří se utkání zúčastnili jako diváci," shodli se členové Hraničáře.

Incident málem skončil tragédií. Následkem nervového vypětí ze situace zkolaboval jeden z domácích diváků, který skončil v plzeňské Fakultní nemocnici, kde je stále v péči lékařů. Nebýt pohotového zásahu kolemstojících diváků, mohlo dojít k nejhorší tragédii. „Děkujeme všem, kteří se podíleli na poskytnutí první pomoci Jaroslavu Dvořákovi staršímu, kterého postihlo srdeční selhání během fotbalového utkání v neděli 14. září na hřišti v Maršových Chodech," vyjádřila se za rodinu Dvořákových a Zoňových Jana Zoňová.

Na místě zasahovali policisté včetně přivolaného psovoda se služebním psem. „Záležitost se šetří jako výtržnictví. Zatím nebyl případ uzavřen, pořád se provádí šetření a výslechy svědků," informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová o aktuálním vývoji vyšetřování. V případě obvinění hrozí pachatelům až dva roky vězení.

Výbor fotbalového oddílu Sokola Bor se k situaci postavil čelem.

Jak za oddíl kopané uvedl Josef Blahuta, tělovýchovná jednota podává návrh na vyloučení hráčů z řad TJ Sokol Bor. „Tímto návrhem se bude zabývat výbor tělovýchovné jednoty na nejbližším zasedání. Vedení oddílu se neztotožňuje s chováním členů a fotbalový oddíl tímto přijímá ze strany Okresního fotbalového svazu Tachov veškeré tresty pro zúčastněné osoby," uvedl Blahuta s tím, že chování tří členů jednoty poškodilo její jméno i práci všech ostatních.

Disciplinární komise Okresního fotbalového svazu Tachov pozastavila třem hráčům Sokola Bor veškerou činnost. Podle fotbalových řádů zastavila veškerou závodní činnost, dále činnost ve funkcích v pořadatelské službě, ve funkci oddílového asistenta rozhodčího a ve všech funkcích uvedených v soutěžním řádu. Konkrétní tresty ale zatím komise neudělila. „Více zatím jednání borských hráčů disciplinární komise řešit nebude, dokud případ neuzavře policie," vysvětlil jednatel fotbalového svazu Miloslav Kohút.

Utkání a incidentu v Maršových Chodech byl shodou okolností svědkem i předseda Okresního fotbalového svazu Tachov Jiří Dufka. „Hráči či jiní aktéři utkání a diváci ztrácejí svou soudnost a respekt. Když se podíváme, při jakých utkáních se incidenty letos na podzim staly, zjistíme, že excesy byly tam, kde hrálo jedno mužstvo Boru. Na utkání Částkov – Planá jsem byl přítomen, ale nebudu to rozebírat, než to uzavře disciplinární komise. Co ale mohu říci, hlavní roli hrál alkohol," okomentoval předseda.

Zápas mezi Hraničářem Částkov a FK Planá v Maršových Chodech se 14. září nedohrál. Přerušen byl ve 38. minutě poté, co musela zasahovat záchranka u výše zmíněného případu srdečního selhání. Oba kapitáni se dohodli, že v utkání pokračovat nebudou. Zápas mezi oběma mužstvy bude dohrán v náhradním termínu.