„V průběhu uplynulých dnů, konkrétně v pátek a v neděli, se na Tachovsku uskutečnily dopravně bezpečností akce, při kterých se policisté zaměřili zejména na dodržování stanovených rychlostních limitů. Standardně ale kontrolovali také dodržování obecně platných pravidel silničního provozu,“ sdělila Tachovskému deníku tisková policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Řidiči tak při svých cestách okresem mohli potkat celkem dvanáct policistů, kteří za pomoci policejní techniky kontrolovali pohyb na silnicích. „Během dvou dnů zkontrolovali více než sedmdesát vozidel a zjistili dvacet pět přestupků,“ doplnila policejní tisková mluvčí a dodala, že třiadvaceti řidičům pak uložili blokové pokuty v úhrnné výši 9 400 korun, zbylé dva oznámí příslušnému správnímu orgánu.

Dron, který se utopil ve Mži nenašel ani policisty přivolaný potapěč.
Dron nenašel ani policisty přivolaný potapěč

Mezi nejčastější porušení už tradičně patří překročení a nedodržování stanovené rychlosti. Policisté nadmíru spěchajících řidiče během kontroly na silnicích odhalili hned v sedmi případech, ve čtyřech případech jeli řidiči bez použití bezpečnostních pásů, a tři řidiči jeli s vozidlem, které nesplňovalo technický stav.