Deník na to upozornila Drahomíra Litomerická z Tachova. „Jezdíme do tohoto lesa třicet let. Pravidelně, každé léto několikrát a nikdy se nám nic podobného nestalo. Až letos," řekla žena.

Ta jezdí s manželem víceméně stále na stejné místo. „Víme, že do lesa nesmíme, tak necháváme auto odstavené na kraji u rozcestí. Tak, aby nikomu nepřekáželo, aby nestálo v cestě ani u vjezdu na lesní cestu," dodala Litomerická s tím, že má na auto navíc i cedulku pro invalidy.

Kdosi neznámý jim u lesa prořízl zadní pneumatiku. „Myslím ale, že to není náhoda. To samé se totiž stalo minulý týden kolegovi mého manžela. Když jsme s tím byli v pneuservisu, říkali nám, že loni u nich bylo několik lidí, kterým někdo prořízl nebo propíchl pneumatiku na stejném místě, tedy u Březí," dodala.

Lidé v Březí jsou přesvědčeni, že z osady o čtyřech staveních to nikdo nedělá. „Vždyť tady skoro nikdo nebydlí. Houbaři sem jezdí léta a nikdy nám nevadili. Po té cestě, kde se to, co říkáte, mělo stát, jezdí také dost cyklistů, třeba to dělá někdo jako špatný vtip," míní žena z domku na okraji Březí.

Policisté z Tachova žádná oznámení o poškozených pneumatikách neobdrželi. Z redakce Tachovského deníku o tom slyšeli poprvé.

Jestli jdete na houby, vezměte s sebou i telefon a pokud se vám bude zdát, že kolem vašeho auta někdo chodí a obhlíží, natočte si ho. Nebo si zapište poznávací značku automobilu, který se podezřele pohybuje kolem toho vašeho. S tímto už policie může pracovat.

„Pokud by byl pachatel zjištěn, hrozila by mu pokuta do výše patnáct tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.
Pokud by byla škoda vyšší, než pět tisíc korun, tak by se jednalo o spáchání přečinu poškození cizí věci, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.