Záležitostí se zabývá policie. „V Zadním Chodově už nebydlíme, ale byli jsme tady na návštěvě. V neděli jsme byli na hřišti na oslavách a když muzika skončila, přítel šel starostu požádat, jestli by bylo možné ještě zahrát,“ uvedla Jílovcová.

Podle tvrzení účastnice pouťových oslav se měl její druh ke starostovi naklonit, aby mu bylo lépe rozumět. „Starosta ale zareagoval tak, že mého přítele udeřil hlavou do obličeje, dal mu tak zvanou hlavičku,“ řekla Deníku Jílovcová.

Její přítel skončil se zakrváceným nosem, což si vyžádalo lékařské ošetření, nos je údajně zlomený. „Pracovní neschopnost nemá, máme tento týden dovolenou,“ dodala s tím, že po incidentu měl starosta obce odejít.

Starosta Zadního Chodova Jiří Šmejkal nechce událost z nedělního večera komentovat. „Byl jsem napaden mužem pod vlivem alkoholu. Ano, udeřil jsem ho, musel jsem se bránit. Více se k tomu vyjadřovat nebudu, věc je v šetření policie,“ uvedl Deníku starosta obce.

Případem se rovněž zabývá policie, která jej posuzuje jako výtržnictví. „Na veřejném místě došlo nejprve ke slovnímu napadení 38letého muže ze strany 39letého muže a k následné fyzické potyčce, při které mladší měl staršího udeřit do oblasti hlavy,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že provedená dechová zkouška na alkohol byla u mladšího muže negativní, starší nadýchal 2,37 promile.

O víkendu se uskutečnil den pro Tachov.
Obrazem: Okresní město žilo Dnem pro Tachov