„Po předchozí ústní rozepři došlo následně na veřejném prostranství k vzájemnému fyzickému napadení dvou mužů ve věku 24 a 43 let. Po potyčce mladší z mužů místo se svým kamarádem opustili,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.
Starší z mužů se podle policejní zprávy vydal po tomto napadení do baru pro svoji plynovou pistoli. „S tou se pak za dvěma mladými muži rozběhl a z plynové pistole opakovaně vystřelil,“ doplnila mluvčí.

Na místo přivolaní policisté provedli u obou mužů dechové zkoušky na alkohol, při kterých u jednoho naměřili 1,63 promile alkoholu a u druhého 0,74 promile alkoholu. „Starší z mužů byl z místa převezen na ošetření do nemocnice. Policisté zbraň, ze které starší z aktérů vystřelil, zajistili a nechají ji zkoumat balistikem,“ uvedla dále policejní mluvčí.
Muži čelí přečinům výtržnictví a nebezpečného vyhrožování.

Podle tvrzení některých svědků měl být jedním z aktérů potyčky majitel baru Zdeněk Otava. Ten Deníku řekl, že se k záležitosti podrobněji vyjadřovat nemůže. „Byl jsem napaden, ale nevím, z jakého důvodu. Zabývá se tím policie a momentálně se k tomu více vyjadřovat nemohu. Navíc si ten incident příliš nepamatuji, ale pokud se tam jednalo o střelbu, maximálně to mohlo být k zaplašení obyčejnou poplašnou pistolí,“ vyjádřil se.

Podnik, v jehož okolí se měl incident odehrát, figuroval v podobné záležitosti již před několika týdny. Jeden z tachovských podnikatelů upozornil, že se v okolí baru na jeho vůz střílelo. Zda se tak skutečně stalo, prověřuje policie, majitel baru toto tvrzení odmítá.

Poškozený bok vozu.
Tachovský podnikatel: stříleli mi na auto