Příběhu bohužel stařenka uvěřila. „Řekl jí, že pro peníze pošle svého kamaráda. Po chvíli u bytu zvonil neznámý muž, který si od ženy peníze převzal a poté odešel pryč," doplnila Dagmar Jiroušková, tachovská policejní mluvčí.

Kriminalisté nyní pátrají po muži snědé pleti, ve věku mezi 20 – 40 lety. Pachatel byl silnější postavy, vysoký kolem 170 centimetrů. Obličej měl kulatý, byl neoholený, ale vousů měl málo. Na hlavě měl světlou kšiltovku. Oblečen byl do světle modré nebo světle šedé barvy, tmavších riflí a tmavých bot. „Policisté nyní žádají všechny občany, kteří by mohli poskytnout informace, které by napomohly ustanovit pachatele, aby je neprodleně sdělili na telefonní číslo 974 321 082 nebo na linku tísňového volání 158," požádala mluvčí.

Média o takových případech informují často. Přestou jsou lidé a zejména pak senioři nepoučitelní. „Nebuďte zbytečně důvěřiví a dávejte si pozor na podvodníky, kteří se z lidí snaží vylákat peníze, a to za pomoci nejrůznějších způsobů a smyšlených historek. Proto cizí lidi nepouštějte v žádném případě do svých domovů a nedávejte jim žádné věci, natož peníze," poradila Jiroušková.