Jednadvacetiletý mladík s německou poznávací značkou natankoval nedaleko Rudné u Prahy za přibližně 1 300 korun a odjel bez zaplacení. Obsluha benzínky věc ihned oznámila na policii, která vyslala za ujíždějícím vozem dálniční hlídku.  

„Na světelné a zvukové výzvy k zastavení vozidla řidič nedbal a ujížděl po dálnici dál směrem na Rozvadov," uvedl k případu policejní mluvčí Jan Koželuh. Policejní hlídka proto vytvořila na cestě zátaras z nákladních vozidel. "Odstavný pruh zablokovali policisté služebním vozem, na ujíždějícího řidiče signalizovali, aby zastavil. Přitom použili i varovný výstřel," informoval Koželuh. Němec pokračoval v jízdě, téměř srazil policistu a zátarasem projel.

Nehoda dvou osobních aut v Rybnici na severním Plzeňsku
Auto se převrátilo na střechu. Porazilo plot a skončilo na zahradě

Řidiče se podařilo zadržet až u sjezdu na Stříbro na 109. kilometru dálnice, kde policisté postavili druhý zátaras, tentokrát již přes celou šířku vozovky. Mladíka podrobili dechové zkoušce na alkohol a testu na drogy. Oba výsledky byly negativní.

„Při incidentu nedošlo k žádnému zranění. Muž je nyní stíhán ze spáchání trestného činu obecního ohrožení a násilí proti úřední osobě," dodal mluvčí. 

Monika Krausová