„Kriminalisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který během víkendu odcizil z lesního porostu u Žďáru dva páry kolopásu na vyvážecí traktor John Deere a jeden pár řetězů na kola harvestoru téže značky," uvedla mluvčí. Poškozené společnosti byla krádeží způsobena škoda přesahující částku čtyři sta tisíc korun. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let, intenzivně po něm pátrají tachovští kriminalisté.

Policisté také prošetřují možnou souvislost s případem, který se stal 5. června na Staré Knížecí Huti. Odtud totiž zmizel traktorbagr JCB 3CX. Zloděj tak zkomplikoval opravu někdejší hlásky Havran. Stroj totiž v místě pracoval.

„Bagr odjel směrem na sever, tedy směrem na Pavlův Studenec, Oboru, nebo Milíře," píše se na webu rozhledny. Stroj má na místě zadní malé lžíce instalováno bourací kladivo. Nemá levý přední blatník a má prasklé přední sklo.

Máte-li informaci, která by mohla pomoci v pátrání, volejte policii (č. 974337710) nebo pište na e-mailovou adresu info@rozhlednahavran.cz.

Ten, kdo najde stavební stroj nebo podá informace vedoucí k usvědčení pachatele, dostane odměnu deset tisíc korun.