Zatím neznámý pachatel je ukradl ze skladu prodejny střechou.

„Tachovští kriminalisté se zabývají případem, který se stal z 20. na 21. ledna letošního roku v Rozvadově. Do jednoho obchodu se tam vloupal dosud neznámý pachatel poté, co se dostal na střechu objektu, ve které si vytvořil otvor a vnikl skrze něj do půdního prostoru prodejny," popsala tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

„Z půdy prošel do prostor nad skladem, do kterého následně vnikl. Ze skladu si odnesl dosud blíže neurčené množství cigaret, kdy škoda dosáhla nejméně 1,5 milionu korun. Další část svého lupu v hodnotě minimálně 500 tisíc korun ponechal pachatel v půdním prostoru prodejny," dodala mluvčí s tím, že poškozením střechy způsobil majiteli škodu ve výši 10 tisíc korun.

Při průměrné ceně 70 korun za krabičku cigaret si zloděj odnesl více než 21 tisíc krabiček – pro kuřáka, který vykouří jednu krabičku cigaret denně, by to znamenalo zásobu kuřiva na 58 roků.

V Rozvadově řešili kriminalisté velkou cigaretovou loupež také v roce 2012, tehdy se ztratily cigarety za 147 tisíc korun – rovněž ze skladu jedné prodejny.

Tachovští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a poškození cizí věci. Po pachateli intenzivně pátrají.