Vztah 31letého učitele a jeho žačky začal nevinnou komunikací na facebooku a skočil sexem. „Jednalo se o orální sex i soulož, a to v několika případech,“ uvedla státní zástupkyně. K těmto praktikám docházelo na různých místech – v autě v okolí Boru, v bytě učitele, když jeho manželka nebyla doma a také ve škole, v kabinetě fyziky.

Obžalovaný se ke všemu doznal. „Nejprve jsme spolu komunikovali prostřednictvím internetu, pak jsme se sblížili a zamilovali. První styk byl v autě. Nebylo to pod mojí taktovkou, ale pod její. To mě přesvědčilo, že se u ní nejedná o první sexuální zkušenost. Věděl jsem, kolik je jí let, učil jsem ji fyziku,“ řekl.

Vzhledem k tomu, že psycholožka nedoporučila svědčit dívce před soudem kvůli ohrožení posttraumatickou stresovou poruchou, soudce Miroslav Vajgant přečetl protokol z jejího výslechu. V něm popsala vývoj a průběh vztahu. „Všechny styky byly dobrovolné, milovala jsem ho,“ vypověděla s tím, že učitel byl jejím prvním milencem.

Děvče se ale svými sexuálními styky pochlubilo několika kamarádkám. Ty si ostatně i všimly, že se k jejich spolužačce chová učitel jinak, že se na ni usmívá, mrká na ni a je k ní důvěrnější. Soudce četl také jejich výpovědi. Jedna mimo jiné uvedla: „Řekla mi, že to bylo boží a že vyzkoušeli dvě polohy.“ Děvčata to sice se zpožděním, ale přesto oznámila třídní učitelce, ta řediteli školy a 21. prosince putoval hříšný učitel do vazby.

„Obžalovaný je vinný ze zločinu pohlavního zneužití v součinnosti s přečinem ohrožení výchovy dítěte,“ řekl předseda senátu Miroslav Vajgant. „Je škoda, že schopný učitel takto zahodil, možná zcela zničil svou kariéru.“

Odsouzený i státní zástupce se vzdali práva na odvolání.