Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení Tachov. „Pátrají po dosud neznámém pachateli, který se v době od 2. do 9. července vloupal do dvou sklepních kójí a kočárkárny. V inkriminovanou dobu dosud nezjištěným způsobem překonal bez poškození vstupní dveře do domu, kde násilím překonal petlice u dvou sklepních kójí," uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová.

Z první kóje odcizil zloděj pánské horské jízdní kolo v hodnotě 5000 korun a z druhé vzal sadu zimních pneumatik s disky v hodnotě přesahující 4000 korun. „Následně ze společných prostorů kočárkárny odcizil trekové kolo v dosud nestanovené výši škody a další sadu zimních pneumatik s disky v hodnotě 5000 korun," doplnila mluvčí.
Jak policie dále upozorňuje, při objasňování případů vloupání do sklepů je důležitá zejména všímavost občanů a obyvatel domu. „Je velmi důležité, aby obyvatelé domu věnovali pozornost neznámým osobám, které se pohybují po domě a v případě, že si všimnou podezřelé osoby, aby tuto informaci okamžitě předali policistům," radí policie.

Ke krádežím ve sklepních kójích totiž nedochází jen v nočních hodinách, ale i během dne. Pachatelé se do domu mohou v mnohých případech neopatrností občanů. Zazvoní na zvonek u vchodu a čekají, až je někdo do domu pustí nebo vejdou dovnitř s příchozím. „Je proto důležité dodržovat pravidlo a neznámé osoby do domu nevpouštět. Samozřejmostí by mělo být i pravidelné zamykání vstupních dveří," doplnila Kroftová.