To vše stihla devětadvacetiletá žena v neděli dopoledne ve Stříbře. „Stříbrští policisté přijali v neděli kolem 8.45 hodin oznámení od stříbrských profesionálních hasičů, o tom, že se v jejich objektu nachází žena, která se chová podivně a odmítá opustit objekt hasičské záchranné stanice," popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Dovnitř ji hasiči pustili poté, co zvonila u vstupní brány. „Domnívali se totiž, že potřebuje jejich pomoc. Uvnitř se však žena začala chovat podivně, žádnou pomoc nepožadovala a navíc odmítala opustit prostory hasičské záchranné stanice," doplnila mluvčí.

Po příjezdu policistů je začala žena slovně napadat a vyhrožovala, že sní kovovou minci, kterou si vložila do úst. „S ohledem na uvedenou situaci policisté ženu zajistili a převezli na služebnu. Uvnitř začala dotyčná opětovně slovně napadat policisty, kopala a plivala kolem sebe a snažila se několikrát sebepoškodit."

A nejen to. Žena prý nebyla schopná podstoupit test na alkohol či na přítomnost návykových látek.

V době, kdy se ji hlídka snažila převést k provedení dalších úkonů, žena před sebe vymrštila obě nohy a poškodila při tom skleněnou výplň dveří. „Z obvodního oddělení byla následně převezena na vyšetření na psychiatrickou ambulanci do Plzně," dodala Jiroušková.