„Podezřelý se tam snažil vloupat do jednoho z bytů. Jeho záměr byl však neúspěšný, neboť jej vyrušila nájemkyně bytu, a tak muž z místa utekl,“ připomíná důvod pátrání mluvčí Policie České republiky Dagmar Jiroušková.

Po ztotožnění hledaného, kterým je 32letý muž, policisté zjistili, že zmiňovaný případ rozhodně nebyl jedinou trestnou činností, které se na území našeho okresu dopustil. Provedeným šetřením vyšlo totiž najevo, že ten samý den, kdy se snažil vloupat do bytu, vnikl v obdobném čase i do zaparkovaného osobního vozidla v tachovské Krvavé ulici.

„Skrze pootevřené okénko dveří vozidla odcizil ze zadní sedačky dva páry nových dámských lodiček a taštičku, ve které se nacházely šperky ze stříbra a chirurgické oceli. Svým jednáním tak způsobil škodu na odcizených věcech přesahující částku 5 000 korun,“ dále uvedla policejní mluvčí.

Ilustrační foto.
Informace ze Stříbra nově v aplikaci V Obraze

Muž ve své trestné činnosti pokračoval i 16. července, kdy vnikl skrze okno otevřené na ventilaci do jednoho objektu v obci Vítkov. Uvnitř odcizil notebook, finanční hotovost ve výši 1 500 korun, nealkoholické nápoje, klíče od budovy a garáže. Navíc si k zadnímu vchodu připravil tiskárnu a láhve různého alkoholu, které nakonec ponechal na místě. V tomto případě způsobil škodu na odcizených věcech ve výši téměř 21 000 korun a na poškozeném okně škodu ve výší 500 korun.

„Tachovští policisté muže zadrželi a následující den mu sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody ve stádiu pokusu. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení,“ dodala Dagmar Jiroušková.