Do návrhů jejich názvů byla zapojena veřejnost, konečné slovo v rozhodování ale bude mít koncem srpna zastupitelstvo, které z došlých návrhů vybere dva nejvhodnější názvy. Autory úspěšných návrhů pak ocení drobným dárkem.

VEŘEJNOST SE ZAPOJILA, DOŠLY DESÍTKY NÁVRHŮ
Už koncem března letošního roku tak na stránkách města mohli občané najít výzvu k účasti v Soutěži o nové názvy ulic. Posílat své návrhy mohli na adresu Městského úřadu až do konce června. V těchto dnech je tak anketa již uzavřená a v nejbližší době bude rozhodnuto o pojmenování ulic.

„Návrhů od veřejnosti se nám sešlo čtyřicet a jsme rádi za aktivní zapojení se občanů do této naší výzvy. Některé názvy se opakují, nebo jsou si velmi podobné, bude se tak vybírat z nižšího počtu návrhů, přesto je ale výběr rozmanitý. Občané přemýšleli nejrůznějšími směry, takže návrhy jsou v podobě názvů květinových, ovocných místně příznačných nebo i po již nežijících osobnostech,“ ocenila došlé návrhy vedoucí Majetkoprávního odboru Městského úřadu v Tachově Drahomíra Červinková a dodala, že sama by se nejspíše klonila například k názvu ulice Malinová, který je nejen milý ale budí vzpomínky na legendární limonádu malinovku.


POJMENOVÁNÍ ULIC JE PRO BUDOUCÍ STAVEBNÍKY NUTNOSTÍ
V současné době v lokalitě nad Rapotínským sídlištěm intenzivně probíhají další stavební práce k přípravě stavebních pozemků. Majitelé již koupených tak netrpělivě nevyhlížejí již pouze dokončení inženýrských sítí ale i pojmenování svého budoucího bydliště.

„Pojmenování ulic se může zdát předčasné, když v lokalitě nejsou ještě dokončené ani inženýrské sítě. Město už ale název dvou ulic které zde vzniknou řešit muselo. Může se stát, že některý stavebník začne s pracemi ihned po dokončení přípojek a ve chvíli kdy bude chtít ohlašovat stavbu nebo kolaudovat, už musí mít adresu,“ vysvětlila Tachovskému deníku vedoucí Majetkoprávního odboru Městského úřadu v Tachově Drahomíra Červinková.

V Tachově se konaly hned dvě dopravní akce. Jedna za bezproblémovou policejní kontrolu odměnila řidiče nealkoholickým pivem, druhá myslela na děti v autech.
Odměny dostávali nejen vzorní řidiči,ale i jejich mladší spolujezdci