Závěr cyklistické sezóny patří v Chodové Plané výšlapu směrem na Babice. První na sraz ke kašně přijela v pátek Slávka Sloupová. „Vždy chodím pozdě, tak jsem ráda, že dnes tomu tak není,“ uvedla cyklistka.

V devět hodin se sešlo i přes nepřízeň počasí osm příznivců sportu, aby se společně vydali na jízdu do Babic a zpět. „Jedeme do zatáčky u Babic, kde jsem měl před lety nehodu. Tam popijeme symbolicky medovinu, kterou mám teplou v termosce v batohu,“ říká Vlastimil Vondrášek. Ten si také všechny ročníky dokumentuje a eviduje účastníky cyklistického výšlapu. Kompletně všech ročníků se účastnili pouze tři lidé. Na staru se ale schází každoročně kolem třiceti jezdců.

„Je to taková vzpomínka na našeho kamaráda Vlastimila Vondráška, který havaroval na kole v jedné zatáčce u Babic. Zlomil si klíční kost a pochroumal rameno,“ řekl nám v telefonickém rozhovoru Jan Ambrož, pravidelný účastník, který ale letos nejel. “Jezdíme takto každoročně na státní svátek. V Babicích se zastavíme, a při přestávce nakrmíme koně,“ dodává Ambrož.