Prázdninová štafeta se konala už v předchozích letech, letos na seznam míst přibylo devět nových turistických cílů. Hra končí 31. srpna a pokud účastníci navštíví alespoň deset míst. mohou být zařazeni do slosování o zajímavé ceny.
V bezdružickém muzeu, které je v areálu železniční stanice, se můžete seznámit s historií trati Pňovany – Bezdružice. Každé prázdniny se zde pak koná akce Bezdružické parní léto, při které je možné svézt se parním vlakem. „Vlak po projížďce romantickou krajinou vás doveze právě k muzeu, kde se pojí historie, současnost i budoucnost železniční tratě Pňovany – Bezdružice," uvedl Marek Plochý, předseda sdružení Plzeňská dráha.
Kromě bezdružického muzea je na seznamu turistických cílů prázdninové štafety například klášter v Kladrubech, jízdárna ve Světcích, zřícenina hradu Přimda, zámek ve Svojšíně, či kostel v Otíně.
Dvanáctý ročník soutěžního putování bude propojen s akcemi, které se o prázdninách uskuteční pod záštitou Evropského města kultury 2015.
Soutěž Prázdninová štafeta je určena dětem a mládeži do 18 let. Každý, kdo navštíví o letních prázdninách alespoň 10 ze 46 vybraných turistických cílů v Plzeňském kraji a zašle vyplněný účastnický list, bude oceněn zajímavými cenami. První cenou pro vylosovaného výherce bude rodinný zahraniční zájezd do Paříže.