Vyhodnoceno bylo 16 výtvarných prací, na kterých se podíleli jednotlivci i třídy jako celek. Všechna tato díla budou vystavena po celý duben v zámecké pokladně, vždy v návštěvní době.

Během vyhodnocení soutěže v kapli byly návštěvníkům představeny také nové zámecké omalovánky a pexeso, které pro město vytvořil plzeňský malíř Petr Šrédl. „Námět na vytvoření jsem čerpal z fotografií z akcí s historickou tématikou, kterých na zámku tradičně probíhá několik, takže se jedná o zcela originální dílo," uvedl autor.

Omalovánky i pexeso byly slavnostně pokřtěny právě Petrem Šrédlem a starostou města Petrem Myslivcem. K zakoupení jsou v pokladně zámku.

Kromě vyhodnocení výtvarné soutěže měli návštěvníci možnost prohlédnout si zdarma celý zámecký prohlídkový okruh a nahlédnout také do prostorů, kde se teprve provádí rekonstrukce a restaurují malby.

Během prohlídek vystoupili se svým dobovým programem také šermíři ze skupiny historického šermu Korbel, skupina Balteus sehrála v kapli legendu o otiscích dlaní v omítce, tanečnice ze skupiny Mericia předvedly, jak se tančilo ve středověku na šlechtickém sídle a k tomu hrála hudební skupina Elthin písně z dávných dob.

Prohlídky byly zaplněny do posledního místa a návštěvníci odcházeli s nevšedním zážitkem, neboť se nejen dozvěděli mnoho zajímavého, ale měli také možnost vyzkoušet si zbraně a zbroj rytířů a zbrojnošů.

Další podobné prohlídky připravuje správa borského zámku na měsíc září, kdy v rámci Dnů evropského dědictví bude zámek zpřístupněn zdarma a prohlídkový okruh rozšířen o další nepřístupné místnosti.

Nejbližší zámecká akce začne 1. května, kdy bude v zámeckých salóncích otevřena výstava Zpátky do pohádky. Výstava kostýmů z televizních pohádek jako např. Lotrando a Zubejda, Anděl Páně, Kouzla králů, Ať přiletí čáp, královno!, Princové jsou na draka, Plaváček, Královna Koloběžka I., O princezně, která ráčkovala aj. bude otevřena denně kromě pondělí od 10 do 17 hodin.

Galina M. Kortanová