„Jen dodám, že v místech, kde se válí ty krabice a obnošené boty, je veřejný chodník a naproti obchodu stojí naše krásné a za spousty peněz zrekonstruované muzeum, kam samozřejmě chodí návštěvníci," dala redakci vědět čtenářka s tím, že si nepřeje zveřejnit jméno. A dodala: „Už rok a půl se řeší, že se tudy bojí děti chodit ze školy, protože musí kličkovat mezi tím bincem a podivnými osobami, které paní Čtvrtníčkové v obchodě pomáhají, za což je ona platí. Už předloni v prosinci se tím zabývalo kladrubské zastupitelstvo." Jenže město s tím podle některých názorů údajně nechce nebo nemůže nic dělat.

Toto tvrzení ale vyvrátil místostarosta Kladrub Jan Pospíšil. „O celé věci víme a zabýváme se jí. Momentálně se snažíme vymyslet nějakou vyhlášku, která by vyhověla oběma stranám. Jedná se totiž o poměrně komplikovaný problém," řekl Deníku Pospíšil.

Určitá náročnost je podle představitelů radnice v tom, že second hand na náměstí je oblíbeným nákupním centrem nejen mnoha místních obyvatel, ale také například lidí ze Stříbra a dalšího okolí Kladrub. I přes jeho poměrně nepravidelnou otevírací dobu, si do něj vždy zákazníci cestu najdou.

Majitelka se o svůj názor na věc nepodělila. „Žádné stížnosti o nějakém bordelu se ke mě nedonesly. K celé záležitosti se vyjadřovat nebudu," řekla Deníku na toto téma majitelka second handu Anna Čtvrtníčková. Těžko tedy říct, na které straně je pravda a jak bude celá situace vyřešena. Dalším děním se ale jistě budeme zabývat.