Katastrofální stav části ulice V alejích v Tachově vadí mnoha lidem. Mezi ně patří i Jan Šmejkal, nájemník objektu naproti bývalému zahradnictví. Ulice V alejích sice před nedávnem dostala nový povrch, ten ale končí u minerálního pramene. „Tato přístupová cesta je velmi špatná. Jsou na ní hluboké díry a když naprší, jsou zde hluboké kaluže, které vysychají několik dní. To nám velice ztěžuje přístup do objektu,“ stěžuje si Šmejkal.

Jeho slova potvrzuje i Lukáš Anton, jehož rodina má v nájmu bývalé zahradnictví. „Tato cesta je opravdu špatná. Často mám obavy, abych tady nezničil auto,“ řekl Anton. „Problémy ale nemáme jen my. Minulou sobotu jsem schválně počítal, kolik touto cestou projede zahrádkářů. Bylo jich asi sto čtyřicet. Nepožaduji po městě, aby tady udělalo asfaltovou silnici. Podle mého názoru by stačilo tyto výtluky opravit. Jsem i připraven cestu u objektu vyspravit sám,“ navrhuje řešení situace Šmejkal.

„Samozřejmě, že opravu téhle cesty máme v plánu,“ říká starosta města Ladislav Macák. „Kdy to bude, ale zatím neřeknu přesně. Ulic, které by potřebovaly rekonstrukci, je ve městě několik. Upřednostňujeme ty, ve kterých se bydlí,“ vyjádřil se k problému Macák.