Chodci totiž běžně využívají zpevněnou cestu parkem. Ledovka, která nás zastihla minulý týden, byla pro ně zkouškou, kdo si dřív ublíží. Na cestu totiž byla nově  umístěna cedule s nápisem Vstup na vlastní nebezpečí. „Chodím pěšky ze Svaté a nemám jinou možnost, než jít do města přes park. Jelikož podél silnice není chodník, jdu parkem, kde je asfaltová cesta. Umístili tam teď ceduli, že průchod je na vlastní nebezpečí. Od lidového domu není chodník, a tak opravdu nemáte na výběr. Minulý týden napadl sníh a byla ledovka. Protože se přes park jít nedalo, musela jsem jít po silnici. Auta tam jezdí jako šílená," popsala nespokojená obyvatelka Jaroslava Benešová.

Problémem pro místní je nejen neudržovaná cesta parkem, ale také chybějící chodník a někdy hůře viditelný přechod pro chodce u školky.
„Před lety jsem se ptala, zda bude před školkou přechod pro chodce a  bylo mi sděleno, že se zde bude budovat světelné značení. Tehdy byly mé vnučce čtyři roky. Nyní je jí deset let a nic se za ta léta nedělo. Když jedeme za vnučkou do Nýřan, všechno je všude značené. Nejen s přechodem, ale před školou mají retardéry. V naší ulici je pouze dopravní značka s přikázanou třicítkou, ale tu zde nikdo nedodržuje. V těchto místech bydlím a neviděla jsem zde žádného policistu, že by dohlížel na dodržování předpisů," poznamenala Benešová.

Tím, že si v parku lidé chodí jak chtějí a vyběhali nové pěšiny, ruší kořenový systém stromů a neuvědomují si dopad na park plný vzrostlých stromů. Cedule, upozorňující chodce v parku, přes zimu nevisí poprvé. „Park je přes zimu klasicky udržován. Jen není používána sůl. Cesta se protahuje a uklízí, jen se nesolí. Pokud je třeba, je cesta posypána štěrkem a informující cedule je v parku několikátým rokem," vyjádřil se místostarosta města Václav Svoboda.