Společně pak hodnotili uplynulou chovatelskou sezonu. Chovatele poctili svojí návštěvou i poslanec Václav Votava a senátor Miroslav Nenutil.

Na Tachovsku je podle jednatelky Zdeňky Kantové celkem registrováno 149 členů. „Co se týče počtu zvířat, tak naši členové jich chovají 3424," uvedla Kantová. Konference přinesla řadu cen a uznání. Nejlepším chovatelem králíků okresu Tachov za rok 2012 se stala Věra Mandáková. Druhou nejlepší chovatelkou je Marcela Kupcová a třetí místo získal František Janoušek.

Chovatelé si připomněli také všechny loňské akce, které navštěvují. „Srpnová výstava v Kladrubech, zářijová ve Stříbře, říjnová v Bezdružicích, listopadová v Tachově a nově prosincová okresní opět v Tachově jsou naše výstavy, které jsou hojně králíky obesílány a jsou na nich vidět kvalitní zvířata. A že jsou králíkáři okresu Tachov úspěšní, dokazuje výčet úspěchů," vyplývá ze zprávy předsedy odboru králíků Františka Janouška.

„Chovatelských akcí na okrese Tachov bylo v loňském roce opravdu hodně a začínáme se potýkat s problémem, kdy akci uskutečnit, protože výstavní kalendář je dosti nabitý," dodala Kantová s dovětkem a otázkou co čeká chovatele tento rok. „Doufám, že všechny výstavy se letos opět uskuteční, neboť jakmile se přestane, znamená to, že organizace začne živořit a spěje k zániku."

Více o chovatelských úspěších přineseme v některém z následujících vydání Tachovského deníku.