Jak Deník informovala Zdeňka Kantová, nejprve byla vyklizena klubovna a došlo na její vybílení, následně prošlo rekonstrukcí zázemí pro holuby a drůbež. „Obě haly byly vybíleny, chovatelé umyli okna, vyčistili a postavili klece. V současné době se montují voliéry a opravují podlážky pod klece," popsala Kantová.

Důvodem oprav je blížící se 20. jubilejní bodovací výstava mláďat králíků, holubů a drůbeže, kterou doplní expozice zvířat spřáteleného chovatelského spolku z Vohenstraussu a výstava okrasného ptactva.

„Tuto výstavu pořádáme při příležitosti 65. výročí založení chovatelského spolku ve Stříbře a k výročí 830 let od založení města," doplnila Kantová s tím, že výstavu chovatelé pořádají ve spolupráci s městem Stříbro, městským muzeem a chovatelským spolkem KTZV z Vohenstraussu.

Výstavní areál bude otevřen v sobotu 14. září od 8 hodin, zahájení je naplánováno na devátou hodinu, vyhodnocení je v 15 hodin a ukončení výstavy v 17 hodin. „Z tohoto důvodu bude provoz na parkovišti v pátek a sobotu omezen," dodala Kantová.

Chovatelská výstava ve Stříbře se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Milana Chovance, její součástí je soutěž o poháry starosty města Stříbra Bohuslava Červeného a starosty města Vohenstrauss Andrease Wutzlhofera, senátora Miroslava Nenutila a poslance Václava Votavy. Také se uskuteční třináctý ročník Memoriálu př. Vladimíra Žůrka, což je soutěž chovatelů drůbeže, a jedenáctý ročník Memoriálu př. Karla Klímy, tedy soutěž chovatelů holubů.

Výstava bude mít také doprovodný program s tombolou, občerstvením a hudební produkcí Václava Žákovce.