A teď si představte, že se sejdou chytré hlavičky a dokážou z komiksu vytvořit film. Přesně to se právě děje, Tomanova kreslená dobrodružství se chystají na scénu. Filmovou adaptaci píše držitel Českého lva Robert Geisler a David Šenk. Slavné příběhy z časopisu ABC mohou ožít v celovečerním filmu a je jich opravdu dost. Příhody Malého boha, Příchod bohů, Kruanova dobrodružství, Kruanova cesta, Kruan a bohyně, i Kruan a pozemšťané.
Filmování propagačního snímku na podporu filmu se účastnil také stříbrský scifista Jan Vavřička, který film podporuje mediálně – především díky partnerskému sci-fi portálu vanili.cz.
„Natáčení propagačního snímku bylo příjemné, režisér Tomáš Krejčí byl milý a povzbuzoval celý tým. Měl jsem tu čest osobně se potkat s autorem kultovního komiksu Kruanova dobrodružství Vlastou Tomanem, který loni v červenci oslavil 85. narozeniny a je stále plný energie a nápadů na další komiksové příběhy," řekl Vavřička Deníku.
V souborném vydání se komiksu o Kruanovi prodalo přes 500 tisíc výtisků a jde o naprostý unikát, který má sta tisíce fanoušků. „Moje role v projektu je propagační. Náš sci-fi web je mediálním partnerem filmu. Kruanovi držím palce a chtěl bych poprosit všechny fanoušky českých filmů, aby náš projekt podpořili," dodal Jan Vavřička ze Stříbra, člen Akademie science fiction, fantasy a hororu.

Martina Sihelská