Studii kompletně financovalo město, a tak by to mělo být i se zbytkem projektu. „Město bude v tomto ohledu hlavním investorem. Samozřejmě nějaká dotace by bylo příjemné plus, ale spíše s touto variantou nepočítáme," uvedl starosta a dále poukázal na jeden důležitý fakt, který se parcel týká: „Město nemá v plánu na těchto pozemcích vydělávat. Záměrem je parcely prodávat za cenu nákladů."

Toto řešení je v rámci projektu podpory bydlení ve Stříbře. „Tento projekt je částí z programu rozvoje města Stříbra a v podstatě se jedná o jednoduchou věc. Již delší dobu jsme se setkávali s komentáři, že na území našeho města je veliká nedostupnost stavebních parcel. Což samozřejmě není zrovna dobře. Proto jsme se rozhodli využít pozemky města za Baníkem k těmto účelům. Celý projekt je postaven tak, že se bude moct plnit postupně, podle toho, jak veliký zájem o parcely bude," vysvětlil Lukeš.

Ač zní všechna tato fakta velmi lákavě, vše je zatím v plenkách. Jak zmínil stříbrský starosta, studie byla zatím první krok a nyní nastanou další. Tím jsou myšlena například jednání o vyvedení vodovodu a kanalizace, či zajištění plynu do celé oblasti. „Až budou všechna tato jednání hotova a doufám, že úspěšně, bude na čase vytvořit finální projekt. Tudíž se nyní opravdu nedá říct, kdy by se mohlo začít stavět, natož kdy budou parcely připravené na stavbu prvních domů," na závěr řekl starosta Lukeš.

I přes začátek celého díla je ale předem jasné, že město do zlepšení bydlení vloží nemalé peníze.