Starostka Ctiboře Jarmila Žemličková podotkla, že kdyby byl kritický úsek zabezpečen standardním způsobem, nemuselo by ke smutné události vůbec dojít. „Proto se na úřad obracíme s další žádostí a výzvou, aby byla hráz zabezpečena alespoň svodidly," vysvětlila. Nyní jsou zde instalovány cedule upozorňující na nebezpečí. Například značku omezující rychlost by jste tady ale hledali marně.

Obce už jednou na problematický úsek upozorňovaly, úředníci je však odbyli s tím, že věc se bude řešit v okamžiku výstavby obchvatu Tachova. Jenže investiční akce už byla típnuta na samotném začátku. „Podle našich informací byly zastaveny práce i na přípravě," potvrdila starostka Ctiboře.

Po silnici denně projede několik autobusů. Ty jsou z valné části zaplněny dětmi, které míří do tachovských škol. „Kraji nabízíme spoluúčast na jednáních. Právě teď, více než kdy jindy je jasné, že není možné dále čekat. Je poviností vlastníka, respektive správce komunikace, aby okamžitě jednal," podotkla s tím, že kraji nabízí tuny kamene na rozšíření hráze.

„Dopisem se budeme zabývat a požadavkům starostů budeme věnovat patřičnou pozornost. Avšak vzhledem k tomu, že Správa a údržba silnic dopis obdržela v pátek, nelze okamžitě říct, jakým způsobem se bude situace řešit," vyjádřila se Šárka Stará, mluvčí krajského úřadu s tím, že konkrétní kroky zveřejní kraj v nejbližších dnech.

Policejní mluvčí Dagmar Brožová dodala, že v místě už se za poslední roky stalo několik karambolů.

Při nehodě, která zaalarmovala obce k tvrdšímu nátlaku na řešení, se osobní vůz převrátil na střechu do rybníka. Následky jsou tragické.