Chodníky už jsou téměř hotové, vznikla i nová pěkná místa pro odpadové kontejnery. Pohled na nově opravená místa si lidé nemohou vynachválit, ovšem u kontejnerů si nejsou jisti, zda je vše tak, jak by mělo být. Jsou totiž na vyšším obrubníku a občas jim ujedou kolečka dozadu a tak se naklopí dolů. Tím je ztíženo jak odhazování odpadu, tak i vyvážení. „Je to zajímavé, jak se to tady dělá. Takový kontejner musí podle mě hodně vážit. Manipulace je obtížná jak pro lidi, tak pro popeláře. Starší či menší lidé těžko dosáhnou na víko a když tak vidím, jak se plný kontejner tajné dolů k vysypaní, tak si myslím, že může dojít i k poškození kontejneru," říká obyvatel ulice Josef Veselý a ostatní mu dávají za pravdu.

Vedoucí provozu dopravy z firmy, která odpad odváží, Jiří Hruška říká, že jsou i horší místa. „Co se týče stříbrské Brožíkovy, tak jsme rádi, že jsou tam aspoň zpevněné plochy. Samozřejmě budeme radši, když budou rovné, než-li se schodem, to je jasné. Ale v porovnání s jinými místy to jde. Jezdíme kolikrát ke kontejnerům, které jsou v trávě, po dešti vysloveně v bahně,a to je horší. Také třeba v zimě nám vadí, když projede radlice a nahrne sníh před popelnice, to je pak pro nás dost nepříjemné," řekl Jiří Hruška s dovětkem, že prázdný kontejner váží kolem 62 kg a plný podle vhozeného odpadu i 200 kg.

Na stížnosti obyvatel ihned zareagoval místostarosta města Martin Záhoř." Vrátil jsem se z dovolené a ihned jsem to šel obhlédnout. Samozřejmě, takto nemůže zůstat, už jsme začali pracovat na opravě, takže další místo, které vzniká už bude v rovině a toto stávající také předěláme. Doufám, že až bude vše hotové komplet i s chodníky, tak už to bude v pořádku," říká místostarosta.

Autor: Martina Sihelská