Stavbyvedoucí Jan Uhlíř tvrdí: „Skluz jsme dohonili, jsme dokonce v předstihu. Zima k nám byla milostivá, takže jsme tu dělali až do 22. prosince a letos jsme nastoupili 15. března. Termín dokončení měl být 30. dubna, budeme však s veškerými pracemi hotovi už 15. dubna.“

„Myslím, že dodavatel bude rád, když práce skončí a stavbu předá k plánovanému termínu, to je do 30. dubna,“ oponuje vedoucí investičního odboru Městského úřadu Tachov Pavel Bluma. „S dodavatelskou firmou je obtížné jednání, projevují se občas nedostatky v organizaci. Nicméně s kvalitou odvedené práce jsme spokojeni.“

Za předpokladu, že stavba bude skutečně do konce dubna předaná, bude následovat kolaudace a na ni navazující zkušební provoz. „Technologie je složitá, musíme všechno vyzkoušet a učit se obsluhovat,“ řekl Bluma. Zkušební provoz bude v měsících květnu a červnu, po tu dobu nebude koupaliště ještě otevřeno pro veřejnost. Nicméně bez lidí se jen těžko ověří funkčnost. „V jednání je varianta, že by ve zkušební době chodily na koupaliště děti z tachovských škol,“ uvedl Pavel Bluma.

Pokud bude vše v pořádku, všechny závady budou v průběhu kolaudace a zkušebního provozu odstraněny, měl by být venkovní bazén pro veřejnost otevřen začátkem července.

„Brousíme spáry, leštíme a čistíme vany, doděláváme chodníky, právě se chystáme vysadit 18 stromů. Úplně na konec pak položíme travní koberec,“ popsal stavbyvedoucí Uh­líř.

Cena vstupného zatím určena není, vzejde z jednání provozovatele a městské rady. Bude zřejmě několik variant, které zohlední například, zda návštěvník půjde jen do venkovního nebo i do krytého bazénu. Oba totiž budou propojeny turniketem.

V areálu je brouzdaliště, dětský plavecký a rekreační bazén s atrakcemi. Nechybí například skluzavky, ostrov uprostřed bazénu a další zajímavé prvky. Okolo bude pět brodítek a sprchy. Nechybí budova se šatnami, záchodem a sprchami. Díky tomu, že vodu budou moci přihřívat kolektory na střeše plaveckého bazénu, sezónu koupání ve venkovním bazénu bude možné každoročně prodloužit až o dva měsíce.