Některé hroby ale zůstávají v zapomnění, i když pod náhrobní deskou odpočívají osoby významného rodu. Jedním z takových je hrob na hřbitově v Čelivi, kde leží Švamberkové.

Jsou tam dva pomníčky a mají společný příběh. „Pokud v čase ´dušiček´ budete projíždět okolím Bezdružic, tak se zkuste zastavit na hřbitově v Čelivi. Přímo u zdi spatříte dřevěný kříž s erbem labutě, o pár metrů napravo uvidíte kamenný pomníček s vyobrazením zříceného hradu Švamberk neboli Krasíkov. Jak uvádí deska, tak v těchto místech našli místo posledního odpočinku členové slavného a mocného rodu Švamberků," říká o pietním místě Libor Marek z Přimdy a dodává i důvod, proč jsou zrovna tam. „Bohužel zde leží nedobrovolně. Totiž v roce 1963 jejich mumie vytáhli vandalové na světlo světa a poházeli po kostele svaté Máří Magdalény na vrchu Krasíkova. Několik měsíců se nic nedělo a v roce 1964 byly ostatky nepietně zahrabány u hřbitovní zdi."

Uloženy byly bez označení a identifikace. Mělo se prý jednat o dvanáct mužů švamberské a třebelské větve. „Mezi nimi se nacházel také Jáchym ze Švamberka, což byl purkrabí v Chebu a prezident české komory. Vedle nich spočinulo také jedenáct ženských těl, manželky a dcery hradních pánů. Nejmladší dceři Jana Bedřicha byl pouhý jeden rok a šest týdnů," dodává Marek, který shodou okolností právě v těchto dnech se štábem amatérského filmu natáčí o Krasíkovu dokument. Napsal k němu scénář a podle autora se ve filmu objeví pět postav vedených farářem z Čelivi, kteří hrobku vyloupili koncem osmnáctého století. Ztvárnili je dobrovolníci z komparzu.

Hrob dvaceti tří členů slavného rodu Švamberků nemusí zůstat prvního listopadu opomenutý. „Zkuste v těchto místech zapálit svíčku a vzpomenout, že i slavní někdy končí bohužel neslavně."