Ten měl z titulu radost. „Samozřejmě tento titul pro naši restauraci hodně znamená, chci tedy poděkovat všem, kteří nám poslali hlasy," řekl Klíma.

Ten převzal restauraci v roce 2007. „Vize byla taková, že chceme dělat něco jiného, než tu bylo doposud. Koncepci jsme si stanovili – středomořskou kuchyni a lepší gastronomii zprostředkovat obyčejným lidem. Smažený sýr s hranolkami sice uděláme taky, ale na tom naši kuchyni nestavíme. Zakládáme si, že jídla připravujeme z čerstvých a kvalitních surovin, od čerstvých ryb, přes telecí, jehněčí maso až po speciality jako jsou hovězí líčka, kolínka, telecí játra," vysvětlil restauratér.

Původní vizi se podle jeho slov naplnit podařilo. „Kromě stálého jídelního lístku máme samozřejmě denní nabídku, vše přizpůsobeno aktuální sezoně. Takže teď mohou zákazníci na jídelním lístku nalézt houbová jídla, zvěřinová, variace s kaštany, karamelizovaným ovocem," doplnil s tím, že podnik se snaží maximálně využívat nabídky místních dodavatelů, od kterých bere zeleninu, brambory, pstruhy. „Samozřejmě speciality, především ty, které patří do středomořské kuchyně, odebíráme od velkododavatelů," uvedl dále.

Při sestavování jídelníčku a přípravě jídel se kuchařský tým inspiruje také v odborné literatuře. Restaurace dává práci více než desítce lidí, uplatnění zde nacházejí také učni. „Výsledek, kterého jsme dosáhli a ke kterému patří i uznání od čtenářů Tachovského deníku, je zásluhou celého kolektivu. Snažíme se podnik budovat na rodinném zázemí, personál si od začátku držíme stejný. Ale hlavně nás to baví," uvedl Klíma.

Plány do budoucna mají v restauraci River jasné – držet laťku na úrovni a neustále se zdokonalovat.