VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Čtenářský titul Hospůdka roku byl udělen

Tachov – Tachovská restaurace River zvítězila ve čtenářské anketě Tachovského deníku o titul Hospůdka roku. Certifikát předali zástupci Deníku jednateli restaurace Petru Klímovi.

24.9.2013
SDÍLEJ:

PETR KLÍMA s certifikátem potvrzujícím, že restaurace zvítězila v anketě čtenářů Tachovského deníku. Foto: DENÍK/Jiří Kohout

Ten měl z titulu radost. „Samozřejmě tento titul pro naši restauraci hodně znamená, chci tedy poděkovat všem, kteří nám poslali hlasy," řekl Klíma.

Ten převzal restauraci v roce 2007. „Vize byla taková, že chceme dělat něco jiného, než tu bylo doposud. Koncepci jsme si stanovili – středomořskou kuchyni a lepší gastronomii zprostředkovat obyčejným lidem. Smažený sýr s hranolkami sice uděláme taky, ale na tom naši kuchyni nestavíme. Zakládáme si, že jídla připravujeme z čerstvých a kvalitních surovin, od čerstvých ryb, přes telecí, jehněčí maso až po speciality jako jsou hovězí líčka, kolínka, telecí játra," vysvětlil restauratér.

Původní vizi se podle jeho slov naplnit podařilo. „Kromě stálého jídelního lístku máme samozřejmě denní nabídku, vše přizpůsobeno aktuální sezoně. Takže teď mohou zákazníci na jídelním lístku nalézt houbová jídla, zvěřinová, variace s kaštany, karamelizovaným ovocem," doplnil s tím, že podnik se snaží maximálně využívat nabídky místních dodavatelů, od kterých bere zeleninu, brambory, pstruhy. „Samozřejmě speciality, především ty, které patří do středomořské kuchyně, odebíráme od velkododavatelů," uvedl dále.

Při sestavování jídelníčku a přípravě jídel se kuchařský tým inspiruje také v odborné literatuře. Restaurace dává práci více než desítce lidí, uplatnění zde nacházejí také učni. „Výsledek, kterého jsme dosáhli a ke kterému patří i uznání od čtenářů Tachovského deníku, je zásluhou celého kolektivu. Snažíme se podnik budovat na rodinném zázemí, personál si od začátku držíme stejný. Ale hlavně nás to baví," uvedl Klíma.

Plány do budoucna mají v restauraci River jasné – držet laťku na úrovni a neustále se zdokonalovat.

Autor: Jiří Kohout

24.9.2013
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Dvorek nabídne hudbu i divadlo

V prostorách Jízdárny ve Světcích se uskutečnil čtvrtý koncert cyklu Dveře Jízdárny dokořán.
10

Jízdárnu rozezněly lovecké rohy

Stropní ventilátory zvýší komfort při čekání na úřadě

Tachov – Vydýchaný stojící vzduch na chodbách Městského úřadu v Tachově, který návštěvníky ničil při návštěvě budovy především v letních měsících, je minulostí.

Kracíkovi role učitele nevadí. Mladým pomůžu rád, říká útočník

Plzeň – Vytáhnout nahoru další mladíky. Úkol pro hokejového útočníka Jaroslava Kracíka, který se po návratu ze zahraničí chystá v mateřské Škodě Plzeň už na třetí sezonu.

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Nominujte Deník.cz do ankety českého internetu Křišťálová Lupa 2017! Díky vám bude mít Váš regionální Deník šanci dostat se do finálního hlasování v kategorii "Zpravodajství".

Pusťte si televizi. Rodí tam Plzeňanky

Unikátní pohled do nejintimnějších okamžiků každé ženy, který se natáčel v plzeňské fakultní nemocnici, právě startuje. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení