„Akci pořádá občanské sdružení Řekni NE drogám – Řekni ANO životu, které se protidrogovému vzdělávání věnuje celoročně. Městům prezentuje nejen účinné protidrogové vzdělávání, ale také efektivní Hubbardův detoxikační program pro drogově závislé, fungující výhradně bez používání náhražkových drog," uvedl mluvčí sdružení Pavel Mudra.

Cyklo-běžci ve středu navštívili Stříbro, kde starostovi města Bohuslavu Červenému představili činnost sdružení. Starosta se následně připojil k Prohlášení měst a obcí bez drog. „Dělají chvályhodnou věc, snaží se informovat mladé o drogách. Osobně mi to dalo to, že jsem poznal partu nadšenců. Našemu městu nabídli spolupráci, myslím tím pořádání nejrůznějších setkání, seminářů a povídání si o drogách v základních školách ve Stříbře a na našem gymnáziu. Dětem se představí i lidé, kteří se s drogami na vlastní kůži setkali a podařilo se jim této závislosti zbavit," uvedl k věci starosta.

Tým rozdává v ulicích navštívených měst informační brožury a letáky a tým lektorů za uplynulých sedm dní cykloběhu zprostředkoval přednášky pro více než čtyři a půl tisíce dětí po celé republice.