S až nečekanými ohlasy se podle Jiřího Fejta, hlavního organizátora z agentury Erion, setkal podzimní cyklus čtyř koncertů Tachov zní dechovkou. Nový ročník cyklu startuje už za několik dní, v pátek 4. ledna. Jiří Fejt nás seznámil s dalšími podrobnostmi.

Kdo bude cyklus dechovek v roce 2008 zahajovat?

Na čtvrtého ledna jsme pozvali známou dechovku z Vysočiny, a to Božejáky. To je naše nejstarší hasičská dechovka s originálním repertoárem.

Na koho se ještě mohou příznivci dechovky v Tachově těšit?

Hned první únorový den přijede Krajanka z Prahy, v březnu to bude Májovanka, což je náš první zahraniční host. Je to krojovaná dechovka ze Slovenska. V dubnu v Tachově zahraje Křídlovanka z Časlavi, v květnu slavná Veselka Ladislava Kubeše a první pololetí uzavře 20. června Keramička z Bechyně.

Podzimní cyklus měl podtitul Beze spěchu s Josefem Pospíšilem. Setkáme se s tímto předním a oblíbeným odborníkem také v roce 2008?

Samozřejmě, Josef Pospíšil patří k dechovce a dechovka k Josefu Pospíšilovi. S jeho osobitým humorem a vysoce odborně kvalitním moderováním se setkají tachovští diváci i v novém ročníku.

Předpokládáme, že jednotlivé koncerty budou opět ve Mži…

Ano, všechny se odehrají ve společenském sále Mže a zachovali jsme také začátky v 18 hodin.

Kolik bude stát vstupné?

Vstupenka na jednotlivé koncerty bude za 120 korun, ovšem je možnost si zakoupit permanentku na všech šest koncertů, která stojí 600 korun, což je výhodnější. Praktický dárek jsme připravili pro každého, kdo přijde na první koncert 4. ledna. U vstupu obdrží kalendářík s vyznačenými a předtištěnými termíny koncertů cyklu Tachov zní dechovkou.