Hned několik důležitých důvodů k oslavě měli v Chodové Plané. Pivní lázně, které ke zdejšímu pivovaru již neodmyslitelně patří, letos slavily deset let své existence. I k tomuto jubileu byly připraveny speciální prohlídky, které návštěvníky provedly celým pivovarem včetně výrobny nebo sklepů. O dalším důvodu k oslavám již řekl více obchodní a marketingový ředitel Jiří Plevka mladší: „Letos poprvé pivovarský magazín Pivo, Bier & Ale vyhlásil soutěž o sedm nej pivovarů České republiky. A do těchto sedmi divů českého pivovarnictví jsme byli zařazeni i my, což bereme jako veliký úspěch. Zároveň je to první krok, jak přiblížit české pivovarnictví i zbytku světa," řekl Plevka a navázal: „Příští rok by se měla tato anketa pořádat již v evropském měřítku. Tudíž trochu doufáme, že bychom tam také mohli být zařazeni, ale to je zatím ve hvězdách."


Všechny tyto zprávy a mnoho dalšího bylo řečeno i při oficiálním zahájení, jehož se kromě členů rodiny Plevkových zúčastnil ještě jeden důležitý host. Bylo jím čtyřměsíční štěně labradorského retrívra, které je známým znakem Chodovaru. Po krátkém mazlení s novým maskotem již byly slavnosti oficiálně zahájeny, i když dění se odehrávalo již od ranních hodin.


Pro návštěvníky toho bylo opět připraveno mnoho. Všechny druhy piva, které Chodovar produkuje, včetně speciální borůvkové desítky, pochoutky na grilu nebo oblíbené Il Sano.
Slavnosti ale rozhodně nebyly pouze o pivě. Nepřehlédnutelná byla i hudební produkce. Tu započala kapela Tsunami, ihned po ní se představil oblíbený revival slavných Queen. V přestávkách mezi hudební produkcí se také uskutečnila opět již tradiční událost, a to soutěž o Rytíře a Rytířku Chodovaru. Soutěžící museli tradičně zdolat tuplák piva a i letos byly k vidění těžko uvěřitelné výkony. Tím nejneuvěřitelnějším byl bezesporu výkon výherce a nového Rytíře Chodovaru Josefa Míška, který dokázal litr zlatavého moku vypít za tři sekundy a 78 setin.


Další program již opět patřil muzice. A to ne ledajaké. Na pódiu se totiž objevila oblíbená zpěvačka Ewa Farna, která přilákala opravdové davy. Po zpěvačce již zbyl prostor na tvrdší muziku a to sice opět velmi oblíbený revival. Tentokrát se jednalo o kapelu Spejbls Helprs, kteří jsou v Chodovaru také častými hosty. Hity kultovních AC/DC tak zakončili oficiální program slavností. Zábava ovšem pokračovala až do ranních hodin. Bavili se jak návštěvníci, tak pořadatelé. „Jsme zatím opravdu spokojeni. Vypadá to, že se všichni dobře baví, což je to hlavní. Doufáme, že i počasí vydrží. Zatím to vypadá na opravdu povedené slavnosti," řekl v odpoledních hodinách Plevka mladší. Počasí se sice k večeru trochu zakabonilo, zábavu stovkám lidí to ale vůbec nezkazilo.