V Tachově už tradičně pořádal v sobotu DDM Mraveniště akci s názvem Pohádková cesta za pokladem jízdárny.

A protože počasí přálo, zájem o účast byl opravdu veliký. „Zájem o pohádkovou cestu je každý rok mezi rodiči i dětmi velký, hodně taky záleží na počasí. Přesný počet registrovaných lidí nepočítáme, na jednu registraci ale připadají čtyři až šest lidí. Dostaneme se tak přibližně na dvanáct set,“ řekla Tachovskému deníku jedna z organizátorek Lenka Königsmarková.

Děti na začátku trasy dostaly od princezen razítko na ruku a vydaly se po jednotlivých stanovištích, kde plnily různé úkoly. Za ty pak od pohádkových postav dostaly další razítko na soupisku a malou odměnu.

Letos bylo sedmnáct pohádkových stanovišť, mezi kterými nechyběla ta klasická, jako Vodník, Perníková chaloupka, Červená Karkulka, nebo Šípková Růženka, přibyla ale i nová. Poprvé se tak letos děti setkaly například se Sněhovou královnou. Trasa děti zavedla knížecí alejí k jízdárně, kde pro ně byla přichystaná odměna a skákací hrad.

Na pohádkových stanovištích pomáhaly studenti tachovského Gymnázia a Základní školy Hornické.

Černošín - Jaroslav Kobza většinu života zasvětil službou u dobrovolných hasičů. I díky tomu se může pochlubit hned několika zajímavými medailemi, jako například řádem svatého Floriána. Foto: Martina Sihelská
Jaroslav Kobza: Řád svatého Floriána i další ceny, to jsou krásné pocty