Dopoledne v režii deváťáků se uskutečnilo v rámci oslav Dne dětí. Žáci mohli soutěžit ve střelbě na terč, v běhu kolem kuželů s míčem, skákali přes gumu pomocí trampolíny, na čas přenášeli sportovní věci, hledali předměty v zakryté krabici, házeli míčkem do otvoru, přetahovali se nebo házeli šipky.

„Žáci devátých tříd utvořili skupinky a každá skupina vymyslela jinou aktivitu. Zaslouží si velkou pochvalu, jelikož této akci věnovali opravdu spoustu času a scházeli se i během přestávek, aby mohli vymýšlet, jak vše připravit," sdělila Deníku třídní učitelka devátého ročníku Jiřina Stánková.

Studenti koupili také bonbony pro soutěžící, aby mohli každého obdarovat něčím dobrým. Také si vymysleli specifické oblečení a srandovně se namalovali. „Vymysleli jsme si hod míčkem na obraz, který připomínal obličej s dírami na oči a pusu," řekla Lucie Šašková z deváté třídy.

Celé ráno připravovali žáci deváté třídy tyto aktivity. „Velice se mi tato akce líbí. Jsem ráda, že můžeme plnit sportovní disciplíny místo učení," zhodnotila Tereza Chachulová ze čtvrté třídy.

Koncem měsíce června připravují žáci devátého ročníku ještě slavnostní rozloučení se školou, které bude probíhat v kulturním domě v Bezdružicích.

Iveta Luňáková