„Soutěžíme o putovní pohár starosty Přimdy. Při prvním ročníku nás soutěžilo šestnáct, loni dvacet čtyři a letos sedmnáct," upřesnil Deníku hlavní organizátor Michal Bureš mladší. Ten se soutěže rovněž zúčastnil a všechny své soupeře nechal v konečném součtu bodů za sebou. „Hodnotíme každou disciplínu zvlášť, to znamená, že vítěz má sedmnáct bodů a pak je sestupně za každé další pořadí o jeden bod méně. Vítězí ten, kdo dosáhne nejvyššího součtu bodů," doplnil.

Účast na desetiboji mohla být mnohem vyšší, pořadatelé oslovili několik desítek lidí. „Ale skoro třicet jich odmítlo s tím, že mají jiný program," uvedl Bureš.

Mezi deset soutěžních disciplín patřil tenis, stolní tenis, pétanque, střelba ze vzduchovky a vzduchové pistole, hod špalkem, chůze na chůdách, šipky, hod míčem na koš, jízda na kánoi a časovka na koloběžce a na legendárním kole Ukrajina. „Dvě soutěže jsou úplně nové, které v předchozích ročnících nebyly. To je hod na koš a slalom na kánoi," upřesnil organizátor.

Jednou z disciplín byla chůze na chůdách. Na snímku Petr Kasl, sleduje Ivo Moročkovskij

Při hodu na volejbalovým míčem na basketbalový koš zvítězil ten, komu se podařilo dosáhnout nejvíce košů v limitu pěti minut. Druhou novinkou byl slalom na kánoi na rybníčku v Újezdu pod Přimdou. „Při této disciplíně se dalo očekávat, že se řada účastníků převrhne do vody, ale podařilo se to pouze dvěma závodníkům – shodou okolností mě a Oldovi Eidelpesovi, který jako jediný disciplínu ani nedokončil," uvedl.

Dílčí neúspěch na kánoi však neohrozil celkové postavení obou sportovců v desetiboji, neboť jim patřilo konečné první a druhé místo. Třetí skončil Radek Radíkovský.

Hlavní organizátor nezapomněl ani na poděkování. „Chtěl bych poděkovat všem rozhodčím, kteří nám svědomitě rozhodovali jednotlivé disciplíny a všem závodníkům, protože celý den proběhl v duchu fair play," uvedl Michal Bureš.