Vyhlášení termínů pro příměstský tábor a rozpisy jsou zveřejněny už od března. V současné době je plno a dítě na táboření nedostanete.

„Od března nabízíme pro děti volná místa. Turnusy jsou vždy týdenní. V červenci máme obsazené všechny týdny a na srpen jsme si připravili jen týdny dva," vysvětluje organizační záležitosti pracovnice Mraveniště Hana Vajdová.

Pro děti je připraven opravdu bohatý program.

„Děti se tu opravdu vyřádí a užijí si to. Máme pro ně připraveno koupání, in-line brusle, bowling, ruční dílny, kde si můžou něco vyrobit na památku. Je toho zkrátka hodně," dodala.

Výhodou příměstského tábora je, že máte dítě každý večer doma. Je vhodný právě pro ty děti, které bez rodičů nikde nevydrží samotné, i když mají kolem sebe zábavu a kamarády. Užijí si připravený program a odpoledne si je rodiče vyzvednou.

„Program, který máme pro děti připravený, je vždy rozdělen na tři části. Jednou je dopolední program. V pondělí se děti hlavně seznamovaly a mohly si něco vyrobit. Dále se šlo na oběd a po obědě už byl pro děti zase připravený odpolední program. Tento týden je to například bowling nebo výlet do Plané na rozhlednu a do muzea," popisuje pracovnice Iva Kratochvílová.

Další výletní akcí, kterou Mraveniště pořádá, je výlet do zahraničí.

„S dětmi vyrážíme do Chorvatska na ostrov Krk. Jede nás čtyřicet tři, včetně dozoru a zdravotníků. Pobyt v zahraničí máme na deset dní," sdělila Vajdová.