A nebylo to první společné setkání, spolupráce obou zařízení je pravidelná. „Je to již čtvrté setkání, domluvili jsme s domovem pro seniory na intenzivnější spolupráci a program jsme nazvali Hrajeme si v každém věku," řekla Deníku ředitelka školky Zuzana Haníková.

K této pravidelné spolupráci a v duchu hesla, které ji provází, si děti pro obyvatele domova připravily také krátkou básničku. Přečíst si ji můžete na jiném místě této stránky.

V pondělí dopoledne se skupinka dětí ze školky a několik seniorek z domova v ulici U Penzionu sešlo v jídelně penzionu. Společnými silami připravily děti a seniorky těsto, ze kterého pak utvořily vanilkové rohlíčky a vykrajovaly perníčky. Za pomoci kuchařek pak cukroví upekly a hned mohly ochutnávat.

„Spolupráce s domovem seniorů přináší radost dětem i dědečkům a babičkám. Pro ně děti připravují svá vystoupení. Oni na oplátku zvou na dny otevřených dveří, na společné pečení cukroví, ale i na turnaje ve společenských hrách. Další společné akce už obě strany plánují a moc se na ně těšíme," doplnila nad voňavými perníčky ředitelka školky.