Při dopoledních workshopech se děti učily drátkovat, případně si osvojovaly různé výtvarné dovednosti. Zapojili se i návštěvníci, včetně dětí ze dvou dětských domovů. „Přijeli se na nás podívat naši kamarádi z Dětského domova Planá a také děti z Dětského domova Kašperské Hory," informoval ředitel tachovského domova Zdeněk Kropáč.

Součástí dopoledního programu byl kromě možnosti prohlídky zařízení také letní biatlon smíšených družstev.

Odpoledne se odehrál program na zahradě dětského domova. Zahájila jej tachovská poprocková kapela Dr. Marcy a po ní zahrál folklórní soubor Kaštánek, který tvoří právě děti z tachovského dětského domova.

Dále vystoupila Ledecká dudácká muzika, country skupiny Bikers Band a Piková dáma a program uzavřela Bára Zemanová se svojí kapelou.

„Druhý ročník akce Den u nás směřuje k tomu, abychom začlenili děti do společnosti, do reálného života, aby se naučily komunikovat se širokou veřejností a veřejnost aby se zase naučila komunikovat s dětmi z dětského domova," popsal Kropáč.

„Zároveň je to prezentace toho, jak tady žijeme a co děláme, abychom odstranili bariéry mezi dětmi z ústavní výchovy a ostatními dětmi. Protože bariéry by mezi nimi být neměly," dodal ředitel s tím, že dalším důvodem, proč domov akci připravil, bylo zpestření sobotního odpoledne kulturním programem pro všechny generace a návštěvníky.

Pro děti i pro veřejnost bylo v zahradě domova připraveno občerstvení, které částečně vznikalo v kuchyni domova, částečně ve stánku, který byl přistaven.