Diváci se s kinem rozloučili v červenci pohádkou Croodsovi, na kterou přišlo 26 lidí. „Takový byl zhruba také průměr diváků na jedno představení. Od července loňského roku se ale v kině nepromítalo," sdělila Deníku vedoucí oddělení kultury Městského úřadu Bezdružice Vladimíra Havlíková.

Za konec bezdružického kina může digitalizace a modernizace. „Nemůžeme si dovolit investici v řádech desítek tisíc korun na technologii promítání dvd nosičů. A digitalizace, to už jsou náklady v milionech," uvedla Havlíková. Kino má k dispozici promítačky na klasické 35 mm filmové kopie.

V Bezdružicích se promítalo v kulturním domě. Dříve to bylo každý pátek, v minulých letech pak jednou za dva týdny, v době před ukončením provozu už jen jednou měsíčně.

Podle obyvatel Bezdružic a okolí je škoda, že v tamním kině se přestalo definitivně promítat.

„Myslím, že je škoda, že bylo zrušeno. Byla to jedna z určitých kulturních akcí, která byla v Bezdružicích. Lidé mohli alespoň jednou za určitý čas shlédnout nějaký film. Uvědomuji si ale, že návštěvnost musela být malá," řekla Deníku Denisa Jarošová z nedalekých Kokašic.

Kromě večerních představení se občas v kině promítalo také pro školu. „Do kina jsme chodili se žáky ze Základní školy v Bezdružicích," uvedl bývalý ředitel bezdružické školy Pavel Burda.

„Vím ale, že návštěvnost kina byla hodně malá a pro obec bylo provozování kina jistě prodělečné," dodal Burda s tím, že kino navštěvoval pouze v rámci školních představení.

Iveta Luňáková