Podle pořadatelů připravili pro diváky naprostou smetánku. „Letošní festival probíhá velice dobře. Autorsky je obsazen velmi dobře, jde o jeden z bohatších ročníků zastoupený fotografií i filmem. Diváků přišlo obrovské množství. Překvapil mě počet dětí, které se ve volném čase zabaví malováním, což je dobře," uvedl pořadatel mezinárodního potápěčského festivalu PAF Tachov Bohumír Kráčmar.

Festival byl zahájen autorskou výstavou fotografky Alice Bochňákové v Muzeu Českého lesa v Tachově, její pojetí fotografování je novým pohledem na svět snímaný pod vodou.

„Velkou změnou je autorská výstava fotografií, která je k vidění v muzeu. Jde o dvanáctou výstavu. Všechny výstavy se nesou v klasické podobě podvodní fotografie, to znamená ryby, raci, podvodní svět, makro fotografie a podobné věci. V letošním roce ale vystavuje autorka Alice Bochňáková, která dělá tvůrčí fotografii scénickou a vytváří hranou fotografii pod vodou bazénovou," doplnil pořadatel.

Soutěžní filmové projekce mohli diváci vidět ve dvoudenním podání v budově areálu Mže. Ve tvářích odcházejících diváků byl vidět hlavně úžas. „Každý rok, a to zhruba deset let, jezdím do Tachova, abych se podíval na nádheru, kterou podvodní svět připravil. Mluvím nejen o fotografiích, ale také o filmech, které zde byly k vidění. Jsem zkrátka nadšen," řekl pro deník návštěvník z Plané Miroslav Dvořák.

V areálu festivalu byla umístěna výstava soutěžních fotografií a výběr ze soutěžních výtvarných prací. Na programu byly také zajímavé přednášky, nebo zde mohly děti tvořit a malovat podmořský svět podle jejich fantazie.

Mezinárodní festival PAF byl jako každý rok zakončen potápěčským bálem, na kterém byli vyhlášeni letošní vítězové jednotlivých kategorií.