Letní slavnosti ve Stráži trvaly po tři dny – od pátku do neděle. „Program připravila kulturní komise společně s hasiči a dalo jim to dost práce," uvedl starosta Karel Fišpera. Pamatovalo se v něm na malé například kolečkiádou či pohádkou Jitula a Dadule. Děti i samy účinkovaly v sobotním programu. Pro sportovce byl připraven turnaj v nohejbalu. Dospělým pak po tři večery vyhrávaly kapely nejrůznějšího ražení – od dechovky po rock. Nejúspěšnější představení neslo název Cesta kolem světa a přijeli s ním divadelníci z Bernartic. Výbuchy smíchu svědčily o tom, že se diváci výborně bavili. „Je to úžasné, kam na ty nápady chodí? A ty kostýmy!" obdivovala jedna z divaček.

Také na poutí v Třemešném se lidé bavili od pátečního večera až do neděle. „Program byl dílem fotbalistů, hasičů, myslivců a několika nadšenců," řekl starosta Ladislav Kletečka. Připravili toho hodně, například jezdecký den, soutěž v přecházení klády na rybníce, traktoriádu, vystoupení šermířů, střeleckou a rybářskou soutěž či fotbalový turnaj. Nechyběly dvě taneční zábavy – v pátek s country, v sobotu klasická.

Pouť měli i v Lomu, zároveň slavili 633. výročí první zmínky o obci. Tancovalo se tu na návsi v pátek i v sobotu. „Je to tady pěkné. Přijeli jsme sem z Tachova s manželkou a vnukem a ani se neptejte, kolik jsme utratili na kolotočích," smál se Jaromír Fořt.¨