„Jde o představení o vztazích mezi dětmi a rodiči, lidmi jako partnery, kamarády a podobně. Inspirovat se tímto filmem napadlo mě a Járu Blažka, který hraje hlavní mužskou roli," představil Michal Rejžo Pavlík.
Představení sehrálo osm herců a přesně týden stačil hercům secvičit celé Dárečky. A tak to je každoročně. „V loňském roce jsme se rozhodli, že sehrajeme tuto hru, dali jsme dohromady scénář, obsazení a týden předem jsme vše secvičili," řekl.
Herci jsou takřka profesionálové, jsou studenty pražské konzervatoře.
Přestože je místo zahradního divadla tak odlehlé, lidé se sem nadšeně sjíždějí. „Pravidelně máme sto padesát, dvě stě návštěvníků," zmínil Pavlík. Večerní uvedení je však pro diváky novinkou.
„Se ženou jsme si vzali zahradní židličky, deku a šli si divadlo užít. A tak to je už třetím rokem," řekl Deníku Jaroslav Kovář z Tachova.
Divadlo Podkova je divadelní projekt mladých umělců v Josefově Huti v údolí Mže, který existuje nepřetržitě od roku 1998. Zakladatelem a současně vedoucím celého souboru je Michal Rejžo Pavlík.
„Začínali jsme jako malí, kdy jsme hráli různé pohádky pro děti. Nyní začínáme v Josefově Huti šestnáctou sezónu. Soubor připravuje na přírodní scéně v údolí Mže každé léto novou premiéru," ukončil Pavlík.

Zahradní Divadlo Podkova hraje v každém počasí. Návštěvníci jsou většinou vybaveni deštníky. Vstupné je dobrovolné, tak je na každém, jak chce umělce podpořit. Pro sobotní návštěvníky byla připravena tombola. Další představení připravují na středu 9. července od 20.30 hodin, bude zakončeno překvapením.