Nešťastná událost se stala v areálu hasičské zbrojnice v Palackého ulici. „Na objektu se provádí práce na odizolování a odvodnění, proto jsou kolem výkopy. Areál je uzavřen a ohraničen, ale v době této události byla kvůli pracující stavební technice otevřena vrata," vysvětlil starosta Stříbra Karel Lukeš.

A právě zmíněnými vraty měla dívka vběhnout dovnitř. Proč, na to zná odpověď asi jen ona. Podle svědků totiž slečna seděla se svým přítelem poblíž hasičárny, najednou se zničeho nic zvedla, vběhla k výkopu, že prý hledá svoji kamarádku. „Na štěrku jí však uklouzla noha a spadla přímo do výkopu. Bylo to tak náhlé, že nikdo nestačil zareagovat. Utrpěla mimo jiné poranění hlavy. Naštěstí ve výkopu pracovali hasiči, kteří mají záchranářské kurzy a ihned jí poskytli první pomoc, nasadili na krk fixační límec a pečovali o ni do příjezdu záchranářů," popsal Lukeš.

Sanitou byla těžce zraněná dívka převezena do areálu nedalekých kasáren, kde přistál vrtulník, aby ji letecky převezl do plzeňské nemocnice.

Případem se zabývá také policie. „Stříbrští policisté přijali oznámení o pádu dvacetileté ženy do výkopu ve Stříbře. Z dosavadního šetření vyplývá, že mladá žena měla v Palackého ulici vběhnout do otevřeného dvora jednoho objektu, kde právě probíhaly výkopové práce. Žena měla zakopnout na hromadě s kamením a spadnout do výkopu. Při pádu utrpěla zranění, se kterými byla letecky transportována do nemocnice," potvrdila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Policisté také zjišťují, zda byla dívka opilá, či nikoli. „Zda byla žena pod vlivem alkoholu, potvrdí či vyloučí až výsledky odebrané krve. Okolnosti celého případu nyní prověřují stříbrští policisté," dodala mluvčí.