Sraz byl před stříbrskou radnicí, na třetí ročník však přišlo méně účastníků, než v loni. " Tento rok nás bohužel zradilo počasí a dostavilo se méně občanů, kteří mají zájem na čistotě našeho města. Museli jsme tedy zredukovat počet vybraných tras, a to pouze na čtyři. Jednalo se o sběr v okolí Jirné, pod stadiónem, okolí mlékárenského rybníka a okolí Červeného mlýna. Co nás však překvapilo, to byl naopak vyšší počet dětí. Těm je třeba poděkovat a to především za to, že dávají příklad dospělým. Nejmladšímu účastníku sběru bylo 21 dnů! Je to světový rekord při sběru odpadků. Sice toho zatím mnoho neposbíral, ale účast se počítá," uvedl se smíchem Václav Sterner.

Dolníci jim za to rozdali Dolnické medaile a řády za zásluhy o čistotu Dolnického města Stříbra. A protože děti mají rádi hlavně hry a soutěže, tak pořadatelé pro ně vyhlásili i soutěž o nejkurióznější odpad. Nález takové kuriozity nafotily a přihlásili k hodnocení. Letos vyhrála Martinka Záhořová za nález zlomené okapové roury asi třímetrové dlouhé odložené v lese. "Vítězce jsme pogratulovali, předali medaili a původci odpadu vzkazujeme, že les není skládka. Určitě je potřeba poděkovat všem zúčastněným a také všem organizacím, které nám pomáhaly, buď s organizací a nebo alespoň přístupem na jejich pozemky, které jsme uklízeli. Jedná se o DDM Stříbro, OŽP MÚ Stříbro, Lesy ČR, Lesy Stříbro s.r.o. a TJ Baník Stříbro. Jako další poděkování všem účastníkům sběru odpadu Dolníci města stříbra připravili večer s muzikou. Na Dolnické baště vystoupila skupina Dancing Bass Trio, a hrálo se opravdu dobře a dlouho.

Všem patří velké poděkování a pozdravem Tě bůh vás Dolníci zvou již nyní na další ročník akce Vyčistíme si naše město," dodal Sterner, který akci řídil s dalšími členy Dolnického sdružení.

Martina Sihelská