Krom jednoho roku, kdy byli druzí, se v rámci okresu umísťují na prvním místě. Tím postupují pravidelně do krajského kola. „I tam patříme na špici. Navíc v roce 2004 se našim oběma družstvům povedlo postoupit do celostátního kola v Liberci. Ze čtrnácti krajů jsme se umístili v první polovině startovní listiny," pověděla vedoucí dopravního kroužku. Od úspěchu v celorepublikovém kole vozí děti z kroužku poháry z krajských kol a mají jich ve vitríně pěknou sbírku.

Minulý rok postoupila obě družstva opět do celostátního kola kde mladší žáci skončili na druhém místě. Třetí nejlepší v jednotlivcích byl Pavel Novotný, žák šesté třídy, který do kroužku chodí od první třídy. „Snažil jsem se a chtěl jsem vyhrát v soutěži kolo," řekl Deníku. „Nejtěžší pro mě byla soutěž na dopravním hřišti, kde jsem udělal deset chyb a to ovlivnilo celkové pořadí. Naopak nejjednodušší je pro mě orientace v mapách. Tam jsou namalované silnice a budovy. Dostaneme úkol dopravit se z jednoho místa na druhé nejkratší a nejbezpečnější cestou," vylíčil Pavel. Na kole jezdí nejen v Černošíně, ale vyráží se skupinkou dalších do přírody. „Jezdíme ke Kosímu potoku."

Už nyní se černošínský dopravní kroužek intenzivně připravuje na okresní kolo, které se uskuteční v Tachově začátkem května.