Deník na černou skládku upozornil čtenář, který se podepsal jako Martin Živnůstek. „Na propojovací silnici mezi Damnovem a Kurojedy se léta povalují plasty, nárazníky a odpadky. Skládka je zde u úpravny pitné vody pro vesnici Kurojedy. Odpad je také všude kolem nedokončené stavby bývalé rušičky, kde zůstaly pouze základy. Odpadky se zde povalují už léta a nikdo s tím nic nedělá, nic se neřeší a odpad pouze přibývá," upozornil čtenář.
Jak se Deníku na místě podařilo zjistit, skládka se rozprostírá na ploše přibližně 30 krát 30 metrů hned vedle silnice spojující Damnov a Kurojedy, pár set metrů za osadou Velká Ves.

S trochou nadsázky řečeno, by se tady dala vybavit domácnost. Válí se tu desítky pneumatik, rozbitá pračka, několik vyhozených počítačových tiskáren včetně tonerů, rychlovarné konvice, sedací souprava, dětská autosedačka, různá spotřební elektronika, kusy aut, především plastové části, i běžný smíšený odpad. To všechno v těsném sousedství úpravny pitné vody pro vesnici Kurojedy. Vedle jejího oplocení.
Úpravnu vody provozují Vodárny a kanalizace Karlovy Vary. Jak Deníku sdělili pracovníci uvedené společnosti, o skládce vědí. Vyjádření, zda rozlehlá černá skládka může nebo nemůže ohrozit kvalitu vody, obdrží Deník v pondělí.

Pozemek, na němž se černá skládka plná nebezpečného odpadu nachází, je v soukromém vlastnictví. Leží v katastru, který je ve správě města Bor.

Vedení radnice o skládce ví a s majitelem pravidelně jedná. „Skládka mezi Kurojedy a Damnovem existuje delší dobu. Pravidelně tam vzniká a bohužel, někdo tam pořád odpad ukládá a my s tím máme problém," řekl starosta Boru Petr Myslivec. „Už delší dobu to řešíme s vlastníkem pozemku, který není z Tachovska. Měli jsme s ním jednání i za účasti vodárenského podniku," dodal.
Možný způsob likvidace bude řešit město v nejbližší době. „Zřejmě nám nezbude nic jiného, než skládku zlikvidovat na naše náklady a pak je vymáhat na vlastníkovi," uvedl dále s tím, že skládka se neustále rozrůstá.

Podle obyvatel, s nimiž radnice o problému jednala, v této lokalitě bývala skládka dlouhá léta. Do současných rozměrů se ale rozrostla až v poslední době. „Je to na místě, které není příliš vidět, takže když tam někdo přijede a něco vyhodí, má velkou šanci, že ho přitom nikdo neuvidí," uvedl dále starosta s tím, že původce odpadu není možné podle vyhozených věcí dohledat. Město nicméně uvažuje, že na místo instaluje fotopast nebo kameru.

Lokalita u kurojedské úpravny vody ale není jediným místem na Borsku, kde se pravidelně tvoří černé skládky. Tu dělají lidé podle vedení města opakovaně například u Kadrnožky. „To samozřejmě také řešíme a přestože to není náš pozemek, odpad odtud odvážíme," uvedl Myslivec.
Černé skládky na Borsku vznikají, i když město disponuje sběrným dvorem, který se nachází naproti nádraží a možnost ukládat odpad zde mají občané Boru a jeho místních částí bezplatně.
Na likvidaci černých skládek město v letošním roce vyčlenilo v rozpočtu 100 tisíc korun.