Vánoční Farmářské trhy v Tachově pořádá občanské sdružení Komunitní aktivity Tachovska letos již po osmé. „Vzhledem k tomu, že je sortiment zboží nabízeného na farmářkách stabilně poměrně pestrý, není příliš možností, jak ho před vánočními svátky obohatit. Ke stálým prodejcům se o vánočních farmářkách přidají prodejci vánočního cukroví, vánočních dekorací a ke koupi budou i stromky z místních lesů,“ sdělila Deníku za organizátory Ilona Gonová.

Tradicí vánočních trhů je posezení s občerstvením v budově komunitního centra. „Návštěvníkům nabídneme samozřejmě i letos uvnitř v objektu komunitního centra pro zahřátí teplé nápoje,“ potvrdila organizátorka s tím, že tachovské farmářské trhy nejsou jen příležitostí k nákupu od lokálních pěstitelů a chovatelů, ale i místem setkávání. „Přátelé a známí, kteří se zde byť i náhodně potkají, rádi využijí příležitosti ke krátkému posezení a popovídání si nad kávou či svařákem,“ přiblížila vyzkoušenou předvánoční atmosféru trhů.

Ty se sobotním dopoledním prodejem na nějaký čas odmlčí. „V lednu a v únoru příštího roku farmářské trhy neplánujeme. Jednak je v zimě omezený sortiment nabízeného zboží, prodejci například nemají čerstvou zeleninu a ovoce, za druhé většinu toho, co v nabídce zbývá, nelze prodávat v zimě venku, protože tyto potraviny nesnesou přemrznutí,“ dodala Gonová. Farmářské trhy se proto do Tachova vrátí zase až na jaře.

Kromě Tachova jsou v sobotu také vánoční farmářské trhy ve Stříbře.

Po zpěvu koled, tvoření svícnů
OBRAZEM: Po zpěvu koled, tvoření svícnů